Zarząd OW wnioskuje o niezmienianie logo SDP

Z powodu licznych sprzeciwów, kontrowersji i wątpliwości wobec zaproponowanej procedury zmiany logo SDP oraz wobec krytyki przedstawionych członkom SDP projektów nowego znaku, Zarząd Oddziału Warszawskiego składa wniosek do Zarządu Głównego SDP o nie przeprowadzanie zmiany logo Stowarzyszenia w proponowanym trybie.

Bigos w Narodowym

Bigos w NarodowymCzasem stosuję w tytułach recenzji przenośnie, ale ten tytuł jest dosłowny. Nie odnosi się do walorów artystycznych spektaklu na scenie przy Wierzbowej, tylko do potrawy, którą widzowie są tam częstowani. I nie jest to jedyna atrakcja wieczoru w teatrze, a samo przedstawienie prowokuje do zastanowienia się nad rodzimą mitologią.

Dodane: dwa tygodnie temu
Wyboista droga do samorządności

Wyboista droga do samorządnościDlaczego powiaty są drogie i nieefektywne? Co mają wspólnego samorządy z kremówką? Z kim Margaret Thatcher przeciągała linę? Jak można zreformować polską administrację terytorialną? Na te i jeszcze wiele innych pytań odpowiada Jakub Kwaśny w swojej monografii.

Dodane: dwa tygodnie temu
Wszystko tylko bardziej
Konkurs dziennikarski SDP

Oświadczenie Oddziału Warszawskiego w sprawie TV Puls
Dodano: 2008-07-18 - 4211 dni temu
Oddział Warszawski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich wyraża oburzenie z powodu sposobu, w jakim kierownictwo stacji TV PULS potraktowało dziennikarzy I pracowników redakcji programu informacyjnego Raport. Zdjęcie programu z anteny z dnia na dzień i pozostawienie nagle ponad 120 osób bez pracy jest wydarzeniem bez precedensu, które zbulwersowało środowisko dziennikarskie w całej Polsce.
Wyrażamy nadzieję, ze Kierownictwo TV PULS dokona zmian w swoim zespole zgodnie z prawem pracy i zasadami współżycia społecznego.

Zarząd Oddziału Warszawskiego
Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich

Warszawa, dnia 18.07.2008r.

Odsłon: 3022 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze