Reporterskie spojrzenie na Lwów

Reporterskie spojrzenie na LwówBohaterskie polskie miasto, które wyrokiem historii i kaprysem komunistów po drugiej wojnie światowej znalazło się w granicach Ukrainy. O historii i współczesności Lwowa dyskutowaliśmy 8 stycznia 2019 r. w Klubie Akapit.

DKF chciałby pokazać Posłańca

Dyskusyjny Klub Filmowy DIALOG przy Stowarzyszeniu Dziennikarzy Polskich poszukuje właścicieli praw do dystrybucji filmu Josepha Loseya „POSŁANIEC”. Pragniemy pokazać ten obraz w naszym DKF-ie, jednorazowo i niekomercyjnie. Kontakt: sdp@sdp.pl 22-827-87-20 500-73-73-58

Prof. Kazimierz Świegocki w Klubie Publicystyki Kulturalnej

Gościem pierwszego w 2019 roku spotkania Klubu Publicystyki Kulturalnej SDP będzie prof. Kazimierz Świegocki – poeta, filozof, krytyk literacki, wykładowca akademicki. Spotkanie odbędzie się środę, 9 stycznia 2019 r., o godz. 17.00, w Domu Dziennikarza, przy ulicy Foksal 3/5 w Warszawie.

LEKSYKON POLSKICH DZIENNIKARZY

Oświadczenie Oddziału Warszawskiego w sprawie TV Puls
Dodano: 2008-07-18 - 3841 dni temu
Oddział Warszawski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich wyraża oburzenie z powodu sposobu, w jakim kierownictwo stacji TV PULS potraktowało dziennikarzy I pracowników redakcji programu informacyjnego Raport. Zdjęcie programu z anteny z dnia na dzień i pozostawienie nagle ponad 120 osób bez pracy jest wydarzeniem bez precedensu, które zbulwersowało środowisko dziennikarskie w całej Polsce.
Wyrażamy nadzieję, ze Kierownictwo TV PULS dokona zmian w swoim zespole zgodnie z prawem pracy i zasadami współżycia społecznego.

Zarząd Oddziału Warszawskiego
Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich

Warszawa, dnia 18.07.2008r.

Odsłon: 2479 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze