Dyskusja dotycząca przyszłości SDP

Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy, Zapraszam do udziału w dyskusji dotyczącej przyszłości Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Spotkanie odbędzie się 18 kwietnia (środa) o godz. 18.00 w Domu Dziennikarza, przy ul. Foksal 3/5, sala B, I piętro.

Wesołych Świąt Wielkiej Nocy

Wesołych Świąt Wielkiej NocySzanowne Koleżanki i Koledzy! Życzę Wam pięknych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy. Żeby Zmartwychwstały Chrystus przyniósł nadzieję i radość...

OW SDP przeciwko emisji „Operacja Pontifex. Tajne akta Watykanu”

Zarząd Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich stanowczo protestuje przeciwko emisji 16 maja br. w programie 2 TVP filmu „Operacja Pontifex. Tajne akta Watykanu”. Film przedstawia zmanipulowany obraz stosunków panujących w Watykanie podczas pontyfikatu papieża Jana Pawła II.

Oświadczenie Oddziału Warszawskiego w sprawie TV Puls
Dodano: 2008-07-18 - 3570 dni temu
Oddział Warszawski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich wyraża oburzenie z powodu sposobu, w jakim kierownictwo stacji TV PULS potraktowało dziennikarzy I pracowników redakcji programu informacyjnego Raport. Zdjęcie programu z anteny z dnia na dzień i pozostawienie nagle ponad 120 osób bez pracy jest wydarzeniem bez precedensu, które zbulwersowało środowisko dziennikarskie w całej Polsce.
Wyrażamy nadzieję, ze Kierownictwo TV PULS dokona zmian w swoim zespole zgodnie z prawem pracy i zasadami współżycia społecznego.

Zarząd Oddziału Warszawskiego
Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich

Warszawa, dnia 18.07.2008r.

Odsłon: 2288 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze