Posiedzenie Zarządu OW SDP - 19 marca

Najbliższe posiedzenie Zarządu Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich odbędzie się 19 marca o godz. 17.00 w sali konferencyjnej na II piętrze siedziby SDP, ul. Foksal 3/5.

O Żołnierzach Wyklętych w Klubie Publicystyki Kulturalnej SDP

O Żołnierzach Wyklętych w Klubie Publicystyki Kulturalnej SDPTematem trzeciego w 2019 roku spotkania Klubu Publicystyki Kulturalnej SDP będą Żołnierze Wyklęci. Mjr dr nauk humanistycznych Dariusz Fudali opowie o tym, co działo się w więzieniu Warszawa-Mokotów w latach 1945-1946, czy w pierwszych latach komunistycznych represji. Spotkanie odbędzie się środę, 6 marca 2019 r., o godz. 17.00, w Domu Dziennikarza, przy ulicy Foksal 3/5 w Warszawie. Na spotkanie zaprasza dr Teresa Kaczorowska, przewodnicząca Klubu Publicystyki Kulturalnej SDP.

Pamiętajmy o Niezłomnych!

Pamiętajmy o Niezłomnych!Dziś – 1 marca obchodzimy Narodowy Dzień Pamięci o Żołnierzach Wyklętych. Z tej okazji nie tylko w Polsce odbywają się oficjalne uroczystości, a także wiele imprez historycznych, kulturalnych i sportowych, jak Bieg Tropem Wilczym. Telewizja Polska pokaże o 20.35 w programie I film Wyklęty według scenariusza i w reżyserii Konrada Łęckiego, wyprodukowany przez Fundację Między Słowami.

Oświadczenie Oddziału Warszawskiego w sprawie TV Puls
Dodano: 2008-07-18 - 3901 dni temu
Oddział Warszawski Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich wyraża oburzenie z powodu sposobu, w jakim kierownictwo stacji TV PULS potraktowało dziennikarzy I pracowników redakcji programu informacyjnego Raport. Zdjęcie programu z anteny z dnia na dzień i pozostawienie nagle ponad 120 osób bez pracy jest wydarzeniem bez precedensu, które zbulwersowało środowisko dziennikarskie w całej Polsce.
Wyrażamy nadzieję, ze Kierownictwo TV PULS dokona zmian w swoim zespole zgodnie z prawem pracy i zasadami współżycia społecznego.

Zarząd Oddziału Warszawskiego
Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich

Warszawa, dnia 18.07.2008r.

Odsłon: 2534 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze