Zbigniew Rytel z nagrodą Pieniężnego

Zbigniew Rytel z nagrodą PieniężnegoPodczas zakończonych właśnie Dni Seweryna Pieniężnego na Warmii i Mazurach główną nagrodę im. Seweryna Pieniężnego otrzymał Zbigniew Rytel za film pt. 100 lat na dworze królowej. Historia polskiej lekkoatletyki. Gratulujemy Prezesowi Oddziału Warszawskiego tego zaszczytnego wyróżnienia.

Przekroczyliśmy już półmetek

Szanowni Państwo, minął drugi rok kadencji Zarządu Oddziału Warszawskiego SDP, którym mam przyjemność kierować. To dobra okazja, żeby opowiedzieć Koleżankom i Kolegom o tym, jak z mojej perspektywy wyglądają prace Zarządu, co udało się zrobić i czego po Zarządzie możecie się Państwo spodziewać w kolejnych miesiącach.

Żegnamy Redaktor Danutę Szczerską-Ławską

Z ogromnym żalem przyjęliśmy wiadomość o śmierci naszej Koleżanki, Redaktor Danuty Szczerskiej-Ławskiej. Przez wiele kadencji aktywnie działała w Oddziale Warszawskim SDP, zawsze gotowa wesprzeć nas wiedzą prawniczą i dobrą radą. Składamy serdeczne wyrazy współczucia redaktorowi Bartoszowi Ławskiemu.

Wojtku będziemy pamiętali
Dziennikarskie święto

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 4929 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 3221 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze