Dyskusja dotycząca przyszłości SDP

Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy, Zapraszam do udziału w dyskusji dotyczącej przyszłości Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Spotkanie odbędzie się 18 kwietnia (środa) o godz. 18.00 w Domu Dziennikarza, przy ul. Foksal 3/5, sala B, I piętro.

Wesołych Świąt Wielkiej Nocy

Wesołych Świąt Wielkiej NocySzanowne Koleżanki i Koledzy! Życzę Wam pięknych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy. Żeby Zmartwychwstały Chrystus przyniósł nadzieję i radość...

OW SDP przeciwko emisji „Operacja Pontifex. Tajne akta Watykanu”

Zarząd Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich stanowczo protestuje przeciwko emisji 16 maja br. w programie 2 TVP filmu „Operacja Pontifex. Tajne akta Watykanu”. Film przedstawia zmanipulowany obraz stosunków panujących w Watykanie podczas pontyfikatu papieża Jana Pawła II.

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 4222 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 2353 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze