W Gdańsku msza za zmarłych dziennikarzy

W najbliższy poniedziałek 9 grudnia br. o godz. 16.00 w kaplicy kościoła św. Jana w Gdańsku przy ul. Świętojańskiej 50 zostanie odprawiona msza święta w intencji wszystkich zmarłych wybrzeżowych dziennikarzy. Współorganizatorem wydarzenia jest Oddział SDP w Gdańsku.

Scrooge w każdym z nas

Scrooge w każdym z nasZgodnie z wieloletnią tradycją warszawscy klerycy przed Bożym Narodzeniem przygotowują przedstawienie teatralne. W tym roku słuchaczy Wyższego Seminarium Duchownego Diecezji Warszawsko-Praskiej pw. Matki Bożej Zwycięskiej reżyserował Marcin Kwaśny. Spektakl można oglądać jeszcze do połowy grudnia. Wizytę na Tarchominie trzeba sobie koniecznie wpisać do kalendarza.

Wspomnieliśmy dziennikarzy

Wspomnieliśmy dziennikarzyMsza Święta w intencji naszych Koleżanek i Kolegów zmarłych w latach 2017-2019 została odprawiona 21 listopada 2019 r. o godz. 17.00 w Kościele Środowisk Twórczych pod wezwaniem Św. Andrzeja Apostoła i Świętego Alberta Chmielowskiego.

Pamiętamy o dziennikarzach

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 4818 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 3043 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze