Dodane: wczoraj rano
Francuskie władze przeciwko dziennikarzom

Związek Dziennikarzy Francuskich protestuje wobec działań władz, które ograniczają wolność słowa i uniemożliwiają pracę niezależnych dziennikarzy i korespondentów zagranicznych. W ten sposób Związek zareagował na to, że dziennikarz posądzony o obrażenie policjanta dostał zakaz relacjonowania antyrządowych demonstracji.

Dodane: w poniedziałek rano
Sierpień 1981 – niepublikowane zdjęcia Andrzeja Klimka

Sierpień 1981 – niepublikowane zdjęcia Andrzeja Klimka Dziennikarz, reporter, a przede wszystkim artysta fotograf Andrzej Klimek odnalazł w archiwum niepublikowane dotąd zdjęcia z I Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ Solidarność i paraliżu Warszawy w sierpniu 1981 r.

Dodane: w poniedziałek rano
Radio Wolna Europa – fenomen medialny

Radio Wolna Europa – fenomen medialnyInstytut Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk oraz Stowarzyszenie Pracowników, Współpracowników i Przyjaciół Rozgłośni Polskiej Radia Wolna Europa imienia Jana Nowaka-Jeziorańskiego zapraszają na spotkanie pt.: Rozgłośnia Polska Radia Wolna Europa w latach 1950-1975. Spotkanie odbędzie się 25 kwietnia 2019 r. (czwartek), godz. 18.00; Klub im. Aliny Perth-Grabowskiej (Radio Café), ul. Nowogrodzka 56.

Dodane: w niedziele rano
Film o świętej Faustynie
Dodane: w piątek rano
Wielkanoc 2019

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 4586 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 2656 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze