Jesienią angielski w OW SDP

Taki mamy zawód i takie są czasy, że bez angielskiego ani rusz. Dlatego Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP chce umożliwić swoim Członkom podniesienie kompetencji językowych. Chętni na zajęcia z angielskiego na wszystkich poziomach mogą się zgłaszać do sekretariatu OW SDP do 31 lipca 2019 r.

Trwa konkurs na Eko Dziennikarzy

Jeszcze do 30 czerwca br. dziennikarze zajmujący się ekologią mogą zgłaszać swoje publikacje z tego i ubiegłego roku do konkursu organizowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Tegoroczna pula nagród to 20 tys. zł. SDP jest patronem konkursu.

Estetyka i zaduma współczesna

Estetyka i zaduma współczesnaJeszcze tylko do 30 czerwca można zobaczyć wystawę rysunków Ewy Urniaż-Szymańskiej w Galerii Brama Bielańska. Organizatorem ekspozycji jest Muzeum Niepodległości, a Oddział Warszawski SDP objął nad nią patronat. Artystka opowiada o polskiej tożsamości i zbiorowej pamięci, skupiając się na indywidualnych doznaniach człowieka.

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 4702 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 2851 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze