Dodane: w środę rano
Szkoła uczuć

Szkoła uczuć Odważny pomysł reżysera

Dodane: w środę rano
Zadbajmy o polskie groby na cmentarzach we Lwowie

Oddział Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich w Rzeszowie organizuje 26-28 października br. wyjazd do Lwowa. Celem wyjazdu jest zadbanie o groby przedwojennych polskich dziennikarzy, literatów i pisarzy.

Złota Brama dla Krystyny Mokrosińskiej

Złota Brama dla Krystyny MokrosińskiejHonorowa Prezes SDP, autorka filmów dokumentalnych otrzymała Nagrodę Specjalną „Złotą Bramę” 16. Gdańsk DocFilm Festival. Redaktor Krystyna Mokrosińska została nagrodzona za zasługi w działalności na rzecz niepodległości i suwerenności Polski oraz za niezłomną postawę twórcy, dokumentalisty i filmowca. Jako Oddział Warszawski SDP serdecznie gratulujemy!

Teatr bawi i leczy

Stanowisko OW SDP w sprawie programu Teraz MY telewizji TVN
Dodano: 2006-10-03 - 13 dni temu
W związku ze stanowiskiem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich z dnia 29 września 2006 r. w sprawie programu „Teraz MY” telewizji TVN, które wywołało sprzeciw i protesty znacznej części środowiska dziennikarskiego, Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP apeluje o zwołanie Nadzwyczajnego Zjazdu Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.
Po wielu latach usilnych starań Stowarzyszenie odbudowało swoją pozycję zarówno w środowisku dziennikarskim, jak i społeczeństwie. Nie chcemy jej stracić.
Oświadczamy, że stanowisko Zarządu Głównego SDP i Centrum Monitoringu Wolności Prasy SDP z dnia 29 września br. nie jest głosem całego Stowarzyszenia.

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP:

Barbara Rogalska
Maciej Wierzyński
Jolanta Cywińska
Wanda Konarzewska
Krystyna Kurczab-Redlich
Nina Makowiecka

Warszawa, 2.10 .2006 r.

Odsłon: 2472 | Komentarzy: 0 | Udostępnij: udostępnij na facebook-u udostępnij na twitterze